santouits-prozymenio-xinomizithra-anoigma
clock icon
10'

Σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, μορταδέλα, κολοκύθι και ξινομυζήθρα

Υλικά

  • 2 μεγάλες φέτες προζυμένιο ψωμί
  • 50 γρ. μορταδέλα
  • 25 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ξινομυζήθρα
  • ½ μικρό κολοκύθι
  • 25 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Σε λιγότερο από 10′ μπορείτε να απολαύσετε αυτό το σάντουιτς – και να έχετε ένα πλήρες, θρεπτικό και χορταστικό γεύμα όταν ο χρόνος σας μοιάζει πολυτέλεια

Με peeler κόβουμε φλοίδες κολοκυθιού και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ ραντίζοντας με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με αλάτι. Αφήνουμε για 5΄ να μαριναριστούν.

Ανακατεύουμε το τυρί με το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και πιπέρι. Φρυγανίζουμε το ψωμί στο τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Σερβίρουμε αλείφοντας τη μία φέτα ψωμιού με το μείγμα ξινομυζήθρας, προσθέτοντας τις φλούδες κολοκυθιού, τη μορταδέλα και καλύπτοντας με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Με peeler κόβουμε φλοίδες κολοκυθιού και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ ραντίζοντας με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με αλάτι. Αφήνουμε για 5΄ να μαριναριστούν.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το τυρί με το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και πιπέρι. Φρυγανίζουμε το ψωμί στο τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βήμα 3

Σερβίρουμε αλείφοντας τη μία φέτα ψωμιού με το μείγμα ξινομυζήθρας, προσθέτοντας τις φλούδες κολοκυθιού, τη μορταδέλα και καλύπτοντας με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.