Αυτή η σαλάτα του Καίσαρα είναι πιο πρωτότυπη από αυτές που ξέρουμε, καθώς έχει σαν βάση τα λαχανάκια Βρυξελλών. Με την προσθήκη ροδιού, αποξηραμένων βερίκοκων και μπλε τυριού γίνεται πιο γιορτινή.
Υλικά
- 6 φέτες ψωμί, κομμένες σε κύβους
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 6 αντζούγιες
- 1 κρόκο αυγού (ολόφρεσκου)
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 ½ κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 8 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 750 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, βρασμένα, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, λεπτοκομμένα
- 120 γρ. τυρί τύπου ροκφόρ, θρυμματισμένο
- 6 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
Μερίδες: 6
Για τα κρουτόν
Για το dressing
Για τη σαλάτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρουτόν: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κύβους ψωμιού με το λάδι και τους απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει το ψωμί, για περίπου 12΄-15΄. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν.
Βήμα 2
Dressing: Βάζουμε τις αντζούγιες, τον κρόκο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το σκόρδο στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές dresssing. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε ξανά. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα λαχανάκια, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, τα βερίκοκα, το τυρί, τους σπόρους ροδιού και ανακατεύουμε καλά με το dressing. Γαρνίρουμε με τα κρουτόν λίγο πριν σερβίρουμε σε μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM