Μια ωραία σαλάτα που ταιριάζει υπέροχα με ψάρια ή κοπές μοσχαρίσιου κρέατος.
Υλικά
- 2 πορτοκάλια
- 2 ώριμα αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
- 1 ματσάκι φύλλα ρόκας, πλυμένα, στεγνά
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2-3 κλωναράκια φυλλαράκια βασιλικού, φρέσκα
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- χυμό από ½ λεμόνι
- ½ κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ ελιάς
Tips
- Αντί για ελιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη πάστα ελιάς από βαζάκι και, αντί για σκέτη ρόκα, μπορείτε να αναμίξετε ρόκα με φύλλα από σπανάκι baby.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα πορτοκάλια από τη φλούδα και την άσπρη ψίχα, τα κόβετε σε ροδέλες του 1 εκ. και κατόπιν, καθεμιά ροδέλα, στα 4.Βήμα 2
Καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε φετούλες και τις ραντίζετε με χυμό λεμονιού να μη μαυρίσουν.Βήμα 3
Σε μια πιατέλα βάζετε τη ρόκα χοντροκομμένη, το κρεμμύδι, το πορτοκάλι, το αβοκάντο, τον μαϊντανό και ολόκληρα τα φύλλα του βασιλικού.Βήμα 4
Για τη βινεγκρέτ: Στο multi ή σε ένα μπολάκι χτυπάτε καλά όλα τα υλικά. Για να σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε πολύ καλά.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή