Μια διαφορετική σαλάτα με συνδυασμούς γεύσεων που «σπάνε» την πικρούτσικη γεύση των αντιδιών.
Υλικά
- 4 ρίζες αντίδια
- 2 ξινόμηλα μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο καλά, με τις σκελίδες χωρισμένες
- 1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
- 100γρ. τυρί έμενταλ, σε κύβους
- 2 κουτ. σούπας glace balsamico (σιρόπι βαλσαμικού ξιδιού)
- αλάτι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Για τη σαλάτα
Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
Βήμα 1
Περιχύνετε τα δύο ξινόμηλα με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.Βήμα 2
Χοντροκόβετε τα αντίδια -που όπως ξέρετε έχουν μια ελαφρά πικρή γεύση- και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε τις σκελίδες πορτοκαλιού, τα ξινόμηλα, τα σπόρια ροδιού, τους κύβους του έμενταλ και ανακατεύετε έτσι ώστε τα υλικά να σκορπιστούν ομοιόμορφα στη σαλατιέρα. Αλατίζετε ελαφρά.Βήμα 3
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι από κρασί και τη μουστάρδα. Τα χτυπάτε απαλά με ένα πιρουνάκι και περιχύνετε τη σαλάτα σας λίγο πριν από το σερβίρισμα. Ανακατεύετε τη σαλάτα μια τελευταία φορά απαλά και τέλος την περιχύνετε με το σιρόπι βαλσαμικού.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb