Νόστιμη σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο, που μπορεί πολύ εύκολα να σταθεί και ως κυρίως πιάτο.
Υλικά
- ½ πακέτο ζυμαρικά βίδες
- 400γρ. στήθος κοτόπουλου, ψημένο στη σχάρα, κομμένο σε φιλετάκια
- 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 ματσάκια ρόκα, μόνο τα φυλλαράκια
- 150γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 150γρ φέτα, σε μικρούς κύβους
- 70ml ελαιόλαδο
- 20ml ξίδι jerez*
- 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
- αλάτι
Tips
- Το ξίδι σέρι (Vinagre de Jerez – Xérès) είναι ένα εκλεκτό προϊόν, που προέρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την επαρχία Cadiz με Π.Γ.Ε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, τη ρόκα και τις ελιές. Προσθέτετε από πάνω και το κοτόπουλο.Βήμα 3
Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι το σκόρδο με το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλάτι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κάτη