Μια νεότερη συνταγή του φίλου μου Αλέξανδρου Λαζαρίδη από τα Αμαριώτικα Όρη, βασισμένη πάνω στα παραδοσιακά κρητικά τουρσιά. Σερβίρεται κυρίως ως μεζές για τσικουδιά.
Υλικά
- 8-10 καρδιές από έτοιμες αγκινάρες τουρσί, κομμένες στη μέση
- 250γρ. ασκορδουλάκους (βολβούς) του εμπορίου, έτοιμους μαριναρισμένους
- 7-8 κλωνάρια σταμναγκάθι (ή αντίδια) πλυμένα και ψιλοκομμένα
- 150γρ. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη με το χέρι
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- λίγα κρίθινα παξιμάδια
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα άλλα τουρσιά της κρητικής κουζίνας.