Τα σφιχτά αβγά, για όποιον είναι φίλος τους, δεν τρώγονται μόνο σκέτα: Από μόνα τους είναι μια ενδιαφέρουσα πρώτη ύλη που μπορείς να μαγειρέψεις σε πολλές συνταγές για να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο καθημερινό φαγάκι.
Υλικά
- 5 αβγά σφιχτά
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 3-4 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
- ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Με ψημένες αραβικές πίτες, πίτες για σουβλάκι ή φρυγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί αυτή η σαλάτα μεταμορφώνεται σε χορταστικό κυρίως πιάτο.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μαρούλι ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τα απλώνετε σε μια πιατέλα. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού μαζί με λίγο αλατοπίπερο.Βήμα 3
Περιχύνετε τα αβγά. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον απλώνετε πάνω στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και σερβίρετε.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή