Συνδυάζουμε τα νόστιμα ρεβίθια με τη γλύκα του παντζαριού και την αψάδα του κρεμμυδιού, τα «ντύνουμε» με μια ωραία σος και φτιάχνουμε μια θρεπτική και χορταστική σαλάτα.
Υλικά
- 5 παντζάρια μέτρια
- 4 κρεμμύδια, ολόκληρα με τη φλούδα
- 200γρ. ρεβίθια
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μερικές κουτ. σούπας ξινομυζήθρα (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 κουτ. γλυκού ξίδι
- ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο μικρή
Για τη σαλάτα
Για τη σος
Tips
- Αν νηστεύετε μπορείτε να παραλείψετε την ξινομυζήθρα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε 1 νύχτα τα ρεβίθια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Βήμα 2
Τυλίγετε το κάθε παντζάρι και κάθε κρεμμύδι ακαθάριστα σε αλουμινόχαρτο, αφού τα αλατίσετε. Τα βάζετε σε ταψάκι και τα ψήνετε στους 180˚C γύρω στα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.Βήμα 3
Καθαρίζετε τα παντζάρια και τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβετε σε μπολ. Προσθέτετε τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.Βήμα 4
Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε απαλά, πασπαλίζετε με την ξινομυζήθρα και σερβίρετε.Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή