Υγιεινή και χορταστική σαλάτα που με μία φέτα ζυμωτό ψωμί γίνεται άνετα και ένα ελαφρύ κυρίως.
Υλικά
- 300γρ. πλιγούρι
- 2 κρεμμύδια, σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές λωρίδες
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το πλιγούρι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά, για 3-4 λεπτά περίπου, και προσθέτετε το πλιγούρι.Βήμα 3
Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γυαλίσει το πλιγούρι και αλατοπιπερώνετε. Έπειτα από 3 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τα λαχανικά πρέπει να μην παραβράσουν αλλά να κρατάνε λίγο στο δόντι. Αφήνετε τη σαλάτα να κρυώσει λιγάκι.Βήμα 4
Τη μεταφέρετε σε σαλατιέρα, πασπαλίζετε με το μαϊντανό, το δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Web