Μια σαλάτα- πανδαισία που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο, γεμάτη ενέργεια.
Υλικά
- 100γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 2 χούφτες ροκίνι
- ½ φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
- 15-20 ρόγες σταφύλι κομμένες στη μέση
- 1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
- σπόρους από μισό ρόδι
- αλάτι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
Tips
- Για να έχετε πάντα έτοιμα ρεβίθια για μια σαλάτα της τελευταίας στιγμής, βράζετε μια μεγάλη ποσότητα όταν έχετε χρόνο και τη μοιράζετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.