salata-me-ntomatakia-k-anthotyro-anoigma
clock icon
15'

Σαλάτα με ντοματίνια, ανθότυρο και καππαρόφυλλα

Υλικά

  • 600γρ. ντοματίνια
  • 200γρ. ανθότυρο φρέσκο
  • 20 καππαρόφυλλα
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα, όλο άρωμα και γεύση. Το βαλσαμικό ξίδι δίνει στη σαλάτα σας μια οξύτητα που της πάει πολύ. Το ίδιο και το φρέσκο ζυμωτό ψωμί, αλλά και το παξιμάδι.

Πλένετε καλά τα ντοματίνια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Ύστερα τα κόβετε στη μέση.
Τρίβετε το ανθότυρο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ξεπλένετε τα καππαρόφυλλα με κρύο νερό και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
Βάζετε σε μια σαλατιέρα τα ντοματίνια, τα αλατίζετε και τους ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα καππαρόφυλλα περιμετρικά, ώστε να ακουμπούν στα τοιχώματα της σαλατιέρας. Τέλος, ρίχνετε στη μέση τον τριμμένο ανθότυρο. Διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά τα ντοματίνια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Ύστερα τα κόβετε στη μέση.

Βήμα 2

Τρίβετε το ανθότυρο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ξεπλένετε τα καππαρόφυλλα με κρύο νερό και τα αφήνετε να στεγνώσουν.

Βήμα 3

Βάζετε σε μια σαλατιέρα τα ντοματίνια, τα αλατίζετε και τους ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα καππαρόφυλλα περιμετρικά, ώστε να ακουμπούν στα τοιχώματα της σαλατιέρας. Τέλος, ρίχνετε στη μέση τον τριμμένο ανθότυρο. Διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb