Μια δροσερή σαλάτα, που στέκεται μόνη της και ως ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
- 2 σγουρά μαρούλια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
- 2 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους
- 1 αβοκάντο, καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη
- 6-7 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο