Μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα, που θα αγαπήσουν χορτοφάγοι και μη.
Για το κους κους: Βράζετε το κους κους σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε, το κρυώνετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ.
Πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρό καρέ, κρατώντας από την ντομάτα μόνο το φιλέτο και όχι τα σπόρια. Ψιλοκόβετε τα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου και τα ρίχνετε όλα στο μπολ με το κους κους. Έπειτα στο ίδιο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνετε.
Για την sauce vegan γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζετε το vegan γιαούρτι και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι αγαύης και αλατοπιπερώνετε. Τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την σαλάτα με τα λαχανικά, την πράσινη σαλάτα και την sauce γιαουρτιού και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το κους κους: Βράζετε το κους κους σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε, το κρυώνετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Πλένετε πολύ καλά τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρό καρέ, κρατώντας από την ντομάτα μόνο το φιλέτο και όχι τα σπόρια. Ψιλοκόβετε τα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου και τα ρίχνετε όλα στο μπολ με το κους κους. Έπειτα στο ίδιο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Για την sauce vegan γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζετε το vegan γιαούρτι και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι αγαύης και αλατοπιπερώνετε. Τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την σαλάτα με τα λαχανικά, την πράσινη σαλάτα και την sauce γιαουρτιού και σερβίρετε.