20190104181042_salata-me-kolokytha
clock icon
50'

Σαλάτα με κολοκύθα και δυόσμο

Υλικά

  • ½ κολοκύθα, σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • πράσινα φύλλα σαλάτας
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι

Αξιοποιούμε την κολοκύθα όσο είναι στην εποχή της φτιάχνοντας μαζί της μια υπέροχη σαλάτα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε την κολοκύθα σε ταψάκι, την ανακατεύετε καλά με το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και την ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει και να ξεροψηθούν ελάχιστα οι κορφές της.
Μόλις βγει από το φούρνο, τη ραντίζετε ομοιόμορφα με το ξίδι.
Στρώνετε φύλλα σαλάτας σε πιατέλα, μοιράζετε από πάνω την κολοκύθα, ανακατεύετε καλά με το ζουμάκι από το ταψί, πασπαλίζετε με τον δυόσμο και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε την κολοκύθα σε ταψάκι, την ανακατεύετε καλά με το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και την ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει και να ξεροψηθούν ελάχιστα οι κορφές της.

Βήμα 2

Μόλις βγει από το φούρνο, τη ραντίζετε ομοιόμορφα με το ξίδι.

Βήμα 3

Στρώνετε φύλλα σαλάτας σε πιατέλα, μοιράζετε από πάνω την κολοκύθα, ανακατεύετε καλά με το ζουμάκι από το ταψί, πασπαλίζετε με τον δυόσμο και σερβίρετε.