Δροσερή σαλάτα με γεύση από τη θάλασσα, που ταιριάζει πολύ σε ένα τραπέζι με όσπρια για κυρίως πιάτο.
40'
Σαλάτα με iceberg, φρέσκα μυρωδικά και μαριναρισμένο καλαμάρι
Υλικά
- 2 μεγάλα iceberg
- 1 ματσάκι άνηθο
- 3-4 κλαράκια δυόσμο φρέσκο
- 600γρ. καλαμάρια μεσαίου μεγέθους καθαρισμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 καρότα βρασμένα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες.Βήμα 2
Τα βάζετε σε μπολ. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το χυμό των λεμονιών και τη ρίγανη. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα τουλάχιστον.Βήμα 3
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβετε το iceberg σε μικρά κομματάκια. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον προσθέτετε στο iceberg καθώς και τα φυλλαράκια του δυόσμου. Φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.Βήμα 4
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε το μπολ με το iceberg από το ψυγείο και ανακατεύετε μέσα τα μαριναρισμένα καλαμάρια μαζί με τη μαρινάδα. Ψιλοκόβετε τα βρασμένα καρότα και τα σκορπίζετε από πάνω. Σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb