salata beikon avgo psi
clock icon
15'

Σαλάτα με μπέικον και αβγό

Υλικά

  • 1 μαρούλι ή μίγμα από διάφορες πρασινάδες
  • 200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
  • 4 αβγά
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για τη σος

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Θα χρειαστούν 4-5 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό.

Κλασική γαλλική σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί. Ιδανική της πρασινάδα, η βαλεριάνα αλλά αν δεν σας βρίσκεται, μια χαρά της πάει και το κλασικό μαρούλι.

Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.
Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο*. Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.
Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν. Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.
Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.

Βήμα 2

Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Βήμα 3

Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο*. Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.

Βήμα 4

Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν. Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.

Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή