Κλασική γαλλική σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί. Ιδανική της πρασινάδα, η βαλεριάνα αλλά αν δεν σας βρίσκεται, μια χαρά της πάει και το κλασικό μαρούλι.
Υλικά
- 1 μαρούλι ή μίγμα από διάφορες πρασινάδες
- 200γρ. μπέικον σε φέτες κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
- 4 αβγά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
Tips
- Θα χρειαστούν 4-5 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χοντροκόβετε το μαρούλι και το βάζετε σε μπολ.Βήμα 2
Σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.Βήμα 3
Βράζετε τα αβγά μελάτα, με στερεό το ασπράδι και υγρό τον κρόκο*. Στο μεταξύ ανακατεύετε τη σαλάτα με το μπέικον και τον μαϊντανό και χτυπάτε στο πολυμιξεράκι τα υλικά της σος. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα και ανακατεύετε απαλά.Βήμα 4
Τέλος, βάζετε από πάνω τα αβγά με λίγο αλατοπίπερο, για να μην διαλυθούν. Όλη η νοστιμιά, είναι όταν σπάει το ασπράδι και ο μελάτος κρόκος κυλά πάνω στις πρασινάδες και το μπέικον.Φωτογραφία-Food Styling:Αντωνία Κατή