Αυτή είναι με διαφορά η πιο νόστιμη και δροσιστική ανοιξιάτικη σαλάτα που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ! Θα κερδίσει σίγουρα μια θέση στο καθημερινό σας τραπέζι τώρα που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους.
Υλικά
- 2 ματσάκια ρόκα
- 1 μαρούλι
- 2 ρίζες αντίδια
- 1 λόλα κόκκινη
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 φλιτζάνια άνηθο
- 20 ραπανάκια κομμένα στη μέση
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 αγγούρι, σε λεπτές φέτες
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 κασάκι φράουλες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
- 4 κουτ. σούπας σουσάμι
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 10 φράουλες καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
- αλάτι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε πολύ καλά όλα τα λαχανικά. Παίρνετε μια μεγάλη πλαστική λεκάνη, χοντροκόβετε τη ρόκα, το μαρούλι, τα αντίδια και τη λόλα και τα βάζετε μέσα.Βήμα 2
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια και τα ντοματίνια. Καθαρίζετε τις φράουλες, τις κόβετε στη μέση και τις ρίχνετε στη σαλάτα. Διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο κρύα.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και το ξίδι. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Αμέσως μετά ρίχνετε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε το μίγμα.Βήμα 4
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος αλατίζετε καλά τη σαλάτα, ανακατεύετε, μοιράζετε σε δύο μεγάλες σαλατιέρες, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε ξανά και πασπαλίζετε με σουσάμι.Φωτογραφία: Γιώργος Μαμαλάκης - Food styling: Tina Webb