saganaki-mikri
clock icon
30'

Σαγανάκι μετσοβόνε με μαρμελάδα σύκο και μοσχολέμονο

Υλικά

    Για το σαγανάκι

  • 2 φέτες τυρί Μετσοβόνε (250γρ. η καθεμία περίπου)
  • λαδόκολλα
  • σπάγγο
  • Για τη μαρμελάδα

  • 250γρ. μαρμελάδα σύκου
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • πιπέρι

Tips

  • Προσοχή στο ψήσιμο του τυριού, γιατί μπορεί να λιώσει πολύ και να χάσει το σχήμα του.
  • Σερβίρετε το τυρί μαζί με τη λαδόκολλα, όπως ψήθηκε.

Κάθε μπουκιά αυτού του μεζέ γεμίζει το στόμα με γεύσεις και αρώματα, από τη μια γλυκο-καπνιστό και από την άλλη γλυκο-πικάντικο!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τυλίγετε και δένετε με σπάγγο την κάθε φέτα τυριού σαν να φτιάχνετε πουγκί ανοιχτό και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
Βάζετε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα, το θυμάρι, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε το ψημένο τυρί συνοδεύοντας με τη μαρμελάδα και φρυγανισμένο ψωμί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τυλίγετε και δένετε με σπάγγο την κάθε φέτα τυριού σαν να φτιάχνετε πουγκί ανοιχτό και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Βήμα 2

Βάζετε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα, το θυμάρι, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Σερβίρετε το ψημένο τυρί συνοδεύοντας με τη μαρμελάδα και φρυγανισμένο ψωμί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb