Κάθε μπουκιά αυτού του μεζέ γεμίζει το στόμα με γεύσεις και αρώματα, από τη μια γλυκο-καπνιστό και από την άλλη γλυκο-πικάντικο!
Υλικά
- 2 φέτες τυρί Μετσοβόνε (250γρ. η καθεμία περίπου)
- λαδόκολλα
- σπάγγο
- 250γρ. μαρμελάδα σύκου
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
- πιπέρι
Για το σαγανάκι
Για τη μαρμελάδα
Tips
- Προσοχή στο ψήσιμο του τυριού, γιατί μπορεί να λιώσει πολύ και να χάσει το σχήμα του.
- Σερβίρετε το τυρί μαζί με τη λαδόκολλα, όπως ψήθηκε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τυλίγετε και δένετε με σπάγγο την κάθε φέτα τυριού σαν να φτιάχνετε πουγκί ανοιχτό και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.Βήμα 2
Βάζετε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα, το θυμάρι, την πιπεριά, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Σερβίρετε το ψημένο τυρί συνοδεύοντας με τη μαρμελάδα και φρυγανισμένο ψωμί.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb