Τα ταπεινά τηγανητά αβγά μπορούν να γίνουν πρώτης τάξεως μεζεδάκι αρκεί να τους προσθέσετε μερικά υλικά. Με ένα ωραίο αλλαντικό, τυρί, λαχανικά και μυρωδικά έτοιμο το σαγανάκι.
Βάζετε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια από το σουτζούκι και τα ροδίζετε και από τις 2 πλευρές (υπολογίζετε 1 λεπτό και για τις δυο πλευρές, παίρνει αμέσως χρώμα γιατί είναι φρέσκο λουκάνικο).
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τις ροδέλες πιπεριάς. Μετά από 2 λεπτά σπάτε στο τηγάνι 4 αβγά και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το μανούρι, τα φύλλα αρωματικού που έχουμε επιλέξει και το πετιμέζι. Μετά από ένα λεπτό αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με κομμάτια ψημένης πίτας για σουβλάκι ή με χωριάτικο ψωμί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί στη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια από το σουτζούκι και τα ροδίζετε και από τις 2 πλευρές (υπολογίζετε 1 λεπτό και για τις δυο πλευρές, παίρνει αμέσως χρώμα γιατί είναι φρέσκο λουκάνικο).
Βήμα 2
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τις ροδέλες πιπεριάς. Μετά από 2 λεπτά σπάτε στο τηγάνι 4 αβγά και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Αφήνετε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά προσθέτετε το μανούρι, τα φύλλα αρωματικού που έχουμε επιλέξει και το πετιμέζι. Μετά από ένα λεπτό αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως με κομμάτια ψημένης πίτας για σουβλάκι ή με χωριάτικο ψωμί.