Η μαρέγκα με τη λευκή σοκολάτα δίνουν ρεσιτάλ γεύσης συνδυαστικά με το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο σε ένα διαφορετικό, πεντανόστιμο ρολό.
Υλικά
- 4 αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια
- 10ml ξίδι λευκό
- 10γρ. κορνφλάουρ
- 225γρ. ζάχαρη
- 10ml ηλιέλαιο
- 200γρ. φυτική κρέμα σε παχύρρευστη μορφή
- 100γρ. μασκαρπόνε
- 40γρ. ζάχαρη άχνη
- 180γρ. σοκολάτα λευκή, λιωμένη
- 200γρ. γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Για τη μαρέγκα
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 165°C. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αλείφετε με το ηλιέλαιο.Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε τα ασπράδια αβγών και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα με μαλακές κορφές. Μετά προσθέτετε το ξίδι, τη ζάχαρη και στο τέλος το κοσκινισμένο κορνφλάουρ. Ανακατεύετε απαλά.Βήμα 3
Στρώνετε τη μαρέγκα στη λαδόκολλα και σχηματίζετε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να αρχίσει η μαρέγκα να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα). Αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.Βήμα 4
Παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Βήμα 5
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγη από τη λευκή σοκολάτα ενώ παράλληλα ανακατεύετε. Συνεχίζετε να προσθέτετε τη σοκολάτα με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσει.Βήμα 6
Τέλος προσθέτετε τη χτυπημένη φυτική κρέμα και ομογενοποιείτε με απαλές κινήσεις. Στρώνετε την κρέμα στη μαρέγκα και μετά απλώνετε το γλυκό του κουταλιού. Τυλίγετε το ρολό και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή