rolakia tsourekiou
clock icon
1:10'

Ρολάκια τσουρεκιού με μαρμελάδα και γλάσο λεμονιού

Υλικά

    Για το τσουρέκι

  • 500γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένο
  • 10γρ. αλάτι
  • 25γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αβγό
  • 40γρ. ηλιέλαιο
  • 40γρ. μέλι
  • 60γρ. νερό χλιαρό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για τη γέμιση

  • Μαρμελάδα βατόμουρο Fytro
  • Για το γλάσο

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι σας αυτά τα ρολάκια ξεχωρίζουν για την αφράτη ζύμη τους, που φτιάχνετε με Μαγιά Στιγμής και Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και για τη λαχταριστή γέμιση με Μαρμελάδα βατόμουρο Fytro.

Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό νερό και την κρατάτε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, την άχνη ζάχαρη, ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτετε με τη σειρά το αβγό, το λάδι, το μέλι, το ξύσμα, το μίγμα της μαγιάς.
Δυναμώνετε την ταχύτητα και ζυμώνετε, για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο χλιαρό νερό.
Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά, ίσως και παραπάνω σε ζεστό περιβάλλον.
Αλευρώνετε ελαφρά τον πάγκο σας και με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο μακρόστενο πάχους ½εκ. Απλώνετε πάνω του ένα λεπτό στρώμα Mαρμελάδας και τυλίγετε σε ρολό. Κόβετε το ρολό σε φέτες και τις αραδιάζετε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αφήνετε μισή ώρα να φουσκώσουν τα ρολά σε ζεστό περιβάλλον και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC.
Ψήνετε τα ρολάκια στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε το γλάσο: Κοσκινίζετε τη ζάχαρη και προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτετε τμηματικά όσο χυμό χρειαστεί μέχρι να πάρετε ένα γλάσο παχύρρευστο.
Περιχύνετε τα ρολάκια με το γλάσο κι αφήνετε να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί πριν τα σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ στο χλιαρό νερό και την κρατάτε στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, την άχνη ζάχαρη, ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια προσθέτετε με τη σειρά το αβγό, το λάδι, το μέλι, το ξύσμα, το μίγμα της μαγιάς.

Βήμα 2

Δυναμώνετε την ταχύτητα και ζυμώνετε, για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο χλιαρό νερό.

Βήμα 3

Βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 30 λεπτά, ίσως και παραπάνω σε ζεστό περιβάλλον.

Βήμα 4

Αλευρώνετε ελαφρά τον πάγκο σας και με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο μακρόστενο πάχους ½εκ. Απλώνετε πάνω του ένα λεπτό στρώμα Mαρμελάδας και τυλίγετε σε ρολό. Κόβετε το ρολό σε φέτες και τις αραδιάζετε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Αφήνετε μισή ώρα να φουσκώσουν τα ρολά σε ζεστό περιβάλλον και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC.

Βήμα 5

Ψήνετε τα ρολάκια στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 6

Ετοιμάζετε το γλάσο: Κοσκινίζετε τη ζάχαρη και προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτετε τμηματικά όσο χυμό χρειαστεί μέχρι να πάρετε ένα γλάσο παχύρρευστο.

Βήμα 7

Περιχύνετε τα ρολάκια με το γλάσο κι αφήνετε να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί πριν τα σερβίρετε.