Μια ωραία ρεβιθάδα που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα βρίσκει πάντα φίλους στο τραπέζι. Όσο για την πικρόξινη γεύση του νερατζιού, εκπλήσσει ευχάριστα!
2:40'
Ρεβίθια με νεράντζι και δεντρολίβανο στη γάστρα
Υλικά
- 1 κιλό ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- φλούδα από ένα νεράντζι
- 2 φλιτζάνια χυμό από νεράντζια
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Μουλιάζετε τα ρεβίθια για 10 ώρες. Εναλλακτικά τα βράζετε για 10 λεπτά σε νερό και τα αφήνετε εκτός φωτιάς να μουλιάσουν και να φουσκώσουν για 1 ώρα.Βήμα 2
Τα στραγγίζετε και τα βράζετε με φρέσκο νερό για 1 ώρα, προσθέτοντας στην κατσαρόλα και την φλούδα από το νεράντζι. Στη συνέχεια τα στραγγίζετε, αφαιρείτε τις φλούδες από το νεράντζι και κρατάτε το νερό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250°C. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και τα ρεβίθια, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό από το νεράντζι και το νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο.Βήμα 3
Αφού τα ρεβίθια πάρουν μια βράση, τα μεταφέρετε στην γάστρα, σκεπάζετε με το καπάκι και τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα ακόμη ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και την χώρα προέλευσης γι’ αυτό καλό θα είναι να τα παρακολουθείτε συνέχεια.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή