Τα πασπαρτού αγαπημένα ρεβίθια μαγειρεύονται σε ένα πολύ νόστιμο και διαφορετικό φαγητό, εμπλουτισμένα με λαχανικά εποχής και κριθαράκι. Απολαύστε τα σκέτα ή με λίγη φέτα!
Υλικά
- 200 γρ. ρεβίθια χονδρά επιλογής
- 1 δαφνόφυλλο
- 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά, σε κυβάκια
- 200 γρ. σελινόριζα, σε κυβάκια
- 1 καρότο, σε κυβάκια
- 1 κλωναράκι σέλερι, χοντροκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 150 γρ. κριθαράκι
- 200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι Kerala Deluxe
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε άφθονο νερό βράζουμε τα ρεβίθια με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά για περίπου 1 ώρα και κρατάμε το νερό όπου έβρασαν. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τη σελινόριζα, το καρότο και το σέλερι για 5΄.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τον ντοματοπελτέ, τα ρεβίθια, 500 ml νερό (από τα ρεβίθια) και μαγειρεύουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν προσθέτουμε το κριθαράκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Βράζουμε για ακόμη 10΄-12΄, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι, προσθέτουμε το μπρόκολο, αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 10΄ να φουσκώσει το ρύζι προτού σερβίρουμε.