Δεν θα πιστεύετε ότι μπορείτε να φτιάξετε τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα το δικό σας ψωμί, χωρίς μαγιά, χωρίς ζυμώματα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε το ζυμάρι να φουσκώσει.
Υλικά
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 500γρ. μπίρα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας γλυκάνισο
- σουσάμι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζετε με αλεύρι και λίγο σουσάμι.Βήμα 2
Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, γλυκάνισο και χτυπάτε με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά και την μπίρα.Βήμα 3
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα, ραντίζετε με σουσάμι και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου. Αποσύρετε τη φόρμα από τον φούρνο και με προσοχή βγάζετε το ψωμί.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey