Κολοκυθοκεφτέδες, αλλά ψητοί. Τι καλύτερο;
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 αβγά
- 250 γρ. φέτα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο φρέσκο
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- τριμμένη φρυγανιά
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να στραγγίξουν.
Βήμα 2
Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον μαιντανό και τον άνηθο.
Βήμα 3
Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.
Βήμα 4
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε (προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πήξει λίγο το μίγμα).
Βήμα 5
Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά. Το μίγμα θα είναι λίγο υδαρές και θα κολλάει στα χέρια μας. Μην ανησυχήσετε. Μόλις το πανάρετε με τη φρυγανιά θα πάρει το σχήμα που πρέπει.
Βήμα 6
Τους απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 7
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.