Πληθωρικό πιάτο ιδανικό για τα κυριακάτικα ή γιορτινά τραπεζώματα.
Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ. Τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τυλίγετε το καθένα περιμετρικά με μία φέτα μπέικον την οποία στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες του ψαρονεφριού από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.
Προσθέτετε τότε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια καλή βράση.
Αφού αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρετε το ψαρονέφρι στα πιάτα περιχύνοντάς το με τη σάλτσα μουστάρδας. Συνοδεύετε με πουρέ καρότου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ. Τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τυλίγετε το καθένα περιμετρικά με μία φέτα μπέικον την οποία στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τις φέτες του ψαρονεφριού από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί.
Βήμα 3
Προσθέτετε τότε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια καλή βράση.
Βήμα 4
Αφού αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες, σερβίρετε το ψαρονέφρι στα πιάτα περιχύνοντάς το με τη σάλτσα μουστάρδας. Συνοδεύετε με πουρέ καρότου.