Ένα σάντουιτς με ελληνικά αρώματα και γεύσεις. Τα ολόφρεσκα λαχανικά της εποχής συνοδεύουν ιδανικά το μοσχάρι και το αποτέλεσμα είναι χορταστικό και πολύ πολύ νόστιμο.
Υλικά
- 500 γρ. μοσχάρι γάλακτος κόντρα
- 1 κολοκύθι, σε φέτες
- 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε φέτες
- 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
- 6 φέτες από πολύσπορο ψωμί
- 1 κρόκο αυγού, βρασμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι
- λίγες σταγόνες ξίδι κόκκινο
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- λίγο ανθό αλατιού
- μαύρο πιπέρι
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές φέτες των 100 γρ. Το αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή από το γκριλ να ψηθεί. Το ίδιο κάνουμε και με όλα τα λαχανικά. Τα διατηρούμε ζεστά.
Βήμα 2
Dressing: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μούλτι ή με ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν. Αλείφουμε τις φέτες από πολύσπορο ψωμί με το dressing, στρώνουμε στις μισές φέτες ομοιόμορφα τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε φέτες από το κρέας. Κλείνουμε από πάνω με άλλη μία φέτα ψωμί και σερβίρουμε.
Styling: Έλενα Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M