Ένα συνοδευτικό πιάτο που θα κάνει την καλύτερη παρέα στα ψητά σας κρέατα.
Υλικά
- 12 φέτες κολοκύθα
- 150γρ. πανσέτα σε κύβους6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρεσκοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε κάθετα την κολοκύθα σε φέτες πλάτους 2εκ. Αφαιρείτε μόνο τα σπόρια και όχι τη φλούδα και τις αραδιάζετε σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.Βήμα 2
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξίδι, προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε με το μίγμα την κολοκύθα. Πασπαλίζετε με το φασκόμηλο και ψήνετε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.Βήμα 3
Δοκιμάζετε με ένα πιρούνι αν έχει μαλακώσει η σάρκα της κολοκύθας και ψήνετε για άλλα 5-7 λεπτά στους 250°C για να πάρει ρόδινο χρώμα. Στο μεταξύ σοτάρετε την πανσέτα σε ένα τηγάνι και, πριν σερβίρετε, τη μοιράζετε πάνω στις φέτες της κολοκύθας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb