Το κατίκι είναι ένα τυρί με πολύ χαμηλά λιπαρά, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άφοβα σε πολλές συνταγές. Η πιπεριά κέρατο με τη χαρακτηριστική γεύση της, σε συνδυασμό με το μαλακό αυτό τυρί, δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μόνο που μας λείπει είναι η αίσθηση του τραγανού που θα μας δώσει η ψημένη γαλέτα.
Υλικά
- 8 πιπεριές κέρατο
- 150γρ. κατίκι Δομοκού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των πιπεριών
- 3-4 κουτ. σούπας γαλέτα τριμμένη
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματάτε τις πιπεριές σε καυτό νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε όσο μπορείτε καλύτερα. Κόβετε το κοτσανάκι και αφαιρείτε όσο περισσότερα σπόρια μπορείτε.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ετοιμάζετε το μίγμα της γέμισης: λιώνετε στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι τη σκελίδα του σκόρδου μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το κατίκι Δομοκού, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το βασιλικό και το λιωμένο σκόρδο. Τα δουλεύετε καλά με ένα κουταλάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Με πολλή προσοχή γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα του τυριού και τις απλώνετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τις αλείφετε με λίγο λαδάκι και τις πασπαλίζετε με τη γαλέτα.
Βήμα 4
Ψήνετε τις πιπεριές στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε με σπάτουλα και τις σερβίρετε σε πιατελίτσα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb