Ένα μεζεδάκι με πλούσια γεύση και άρωμα που ταιριάζει ωραία με ένα καραφάκι τσίπουρο. Σερβίρεται ωραία και σε φιλικό τραπέζι ως ορεκτικό.
Υλικά
- 12 μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, ωμές
- 30γρ. φρέσκο τζίντζερ κοπανισμένο στο γουδί
- χυμό από 2 λάιμ
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 φετούλες ψωμιού
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε το κοπανισμένο τζίντζερ, το λάιμ και τον κόλιανδρο μαζί με λίγο αλάτι και αραιώνετε το μίγμα με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Μαρινάρετε τις γαριδούλες για 6 ώρες μέσα στο μίγμα.Βήμα 2
Φρυγανίζετε τις 6 φέτες ψωμιού σε τοστιέρα ή τηγάνι αντικολλητικό και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.Βήμα 3
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μαριναρισμένες γαρίδες. Τις σβήνετε με τη μαρινάδα και αφήνετε να πήξει η σάλτσα.Βήμα 4
Βάζετε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού δύο γαρίδες και περιχύνετε με λίγη από τη σάλτσα. Συνοδεύετε το μεζεδάκι σας με παγωμένο τσίπουρο.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή