Αυτά τα σκορδάτα λαχανικά είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα κρεατικά σας.
Υλικά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε χοντρές ροδέλες
- 3 αγουρωπές ντομάτες, σε ροδέλες
- 1 φινόκιο, σε ροδέλες
- 1 σελινόριζα καλά καθαρισμένη, σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
- 2 μελιτζάνες φλάσκες, σε λεπτές ροδέλες
- 5-6 κολοκυθάκια, σε μακρόστενες φέτες
- ελαιόλαδο για το ψήσιμο και το σερβίρισμα
- ξίδι βαλσαμικό για το σερβίρισμα
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και λεπτές ροδέλες πατάτας στη συνταγή σας ή μεγλάλα κομμάτια από πολύχρωμες πιπεριές.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Απλώνετε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί του φούρνου σαν κεραμιδάκια, δηλαδή το ένα να πατάει πάνω στο άλλο. Σκορπάτε ανάμεσά τους τις σκελίδες του σκόρδου. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και αλείφετε με ένα πινελάκι.Βήμα 2
Αλατίζετε καλά και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.Βήμα 3
Βγάζετε τα λαχανικά από το φούρνο, τα απλώνετε σε πιατέλα, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξίδι και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα σαν σαλάτα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb