Μικρά σου γεμισμένα με κρέμα βανίλιας “λουσμένα” με σάλτσα σοκολάτας.
Υλικά
- 40 τεμάχια σουδάκια, άδεια
- 600γρ. κουβερτούρα
- 1½ κουτί γάλα εβαπορέ
- 110ml κρέμα γάλακτος 35%
- 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κρόκους αβγών
- 500ml γάλα πλήρες
- 50γρ. κορν φλάουερ
- 1 λοβό βανίλιας
- 150ml. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα
Για την κρέμα βανίλια
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε πρώτα τη σάλτσα: Κόβετε σε κομματάκια την κουβερτούρα και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, το ρίχνετε στη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ώσπου η κουβερτούρα να λιώσει και η σάλτσα να γίνει ομοιογενής. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο για να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Βήμα 3
Φτιάχνετε την κρέμα: Κόβετε το λοβό κατά μήκος, τον ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια της βανίλιας σε ένα μπολ.
Βήμα 4
Βάζετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα και τη βανίλια (λοβό και σποράκια) να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα.
Βήμα 5
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Βήμα 6
Αφαιρείτε από το μίγμα με το γάλα το λοβό της βανίλιας, ρίχνετε ένα μέρος του στο μίγμα με το κορν φλάουερ για να το αραιώσετε και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα δύο μίγματα μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα.
Βήμα 7
Αφού βράσει, την αδειάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 8
Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και φτιάχνετε μια αφράτη σαντιγί. Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά, τη βάζετε σε ένα μπολ, την ανακατεύετε με ένα σύρμα ξανά για να μαλακώσει και ανακατεύετε μέσα και την σαντιγί να αφρατέψει καλά.
Βήμα 9
Φτιάχνετε το προφιτερόλ: Βάζετε την κρέμα που φτιάξατε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρό κορνέ και γεμίζετε τα σουδάκια αφού τα ανοίξετε λίγο με μαχαιράκι.
Βήμα 10
Σε μια πιατέλα στήνετε τα σουδάκια σε σχήμα πυραμίδας ή τα μοιράζετε σε μπολ και πιάτα. Θα μπορέσετε να τα στήσετε πιο εύκολα βάζοντας ανάμεσά τους με το κορνέ λίγη από την κρέμα που τα γεμίσατε. Περιχύνετε με τη σάλτσα προφιτερόλ που έχετε στο ψυγείο και σερβίρετε.