Ένας εύκολος, γρήγορος και πάνω από όλα πολύ νόστιμος μεζές με χωριάτικο λουκάνικο και πατάτες, που συνοδεύει εξαιρετικά μπίρα αλλά και κρασί.
Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και σοτάρετε με το λάδι τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να χάσουν τον όγκο και τα υγρά τους. Τότε προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να ψηθούν.
Προσθέτετε το σιναπόσπορο και, αφού τον ανακατέψετε για λίγο με τα λουκάνικα, σβήνετε με την μπίρα και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τη μουστάρδα και το μέλι και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.
Παράλληλα, βράζετε δίπλα σε ξεχωριστή κατσαρόλα τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια μέσα σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις πατάτε με ένα πιρούνι ή με την πρέσα του πουρέ να διαλυθούν λίγο αλλά όχι να λιώσουν εντελώς.
Περιχύνετε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και τις απλώνετε σε πιατέλα. Τις πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και απλώνετε από πάνω την πρασοτηγανιά με τα λουκάνικα. Σερβίρετε αμέσως!
Φωτογραφίες: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει και σοτάρετε με το λάδι τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να χάσουν τον όγκο και τα υγρά τους. Τότε προσθέτετε τα λουκάνικα και συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να ψηθούν.
Βήμα 2
Προσθέτετε το σιναπόσπορο και, αφού τον ανακατέψετε για λίγο με τα λουκάνικα, σβήνετε με την μπίρα και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τη μουστάρδα και το μέλι και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.
Βήμα 3
Παράλληλα, βράζετε δίπλα σε ξεχωριστή κατσαρόλα τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια μέσα σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις πατάτε με ένα πιρούνι ή με την πρέσα του πουρέ να διαλυθούν λίγο αλλά όχι να λιώσουν εντελώς.
Βήμα 4
Περιχύνετε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο και τις απλώνετε σε πιατέλα. Τις πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό και απλώνετε από πάνω την πρασοτηγανιά με τα λουκάνικα. Σερβίρετε αμέσως!
Βήμα 5
Φωτογραφίες: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή