Ένα ξεχωριστό πρασόρυζο, με σέλινο και αβγολέμονο, αλλά με κόκκινο χρώμα χάρη στον πελτέ ντομάτας. Ετοιμάζεται γρήγορα κι εύκολα και είναι ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 2 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 1 κιλό σέλινο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 αβγό
- xυμό από 1½ λεμόνι
Για το αβγολέμονο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματίζετε το σέλινο για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και το σουρώνετε.
Βήμα 2
Βάζετε σε δεύτερη κατσαρόλα τα πράσα και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σέλινο και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με νερό.
Βήμα 3
Μόλις πάρουν δυο βράσεις, ρίχνετε πάνω στα λαχανικά το ρύζι, χωρίς να ανακατέψετε, και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο, περιχύνετε το φαγητό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Αντωνία Κατή