Σύμβολο καλής τύχης το ρόδι, ταιριάζει πολύ στις σαλάτες δίνοντας χρώμα και γεύση. Έξτρα μυστικό νοστιμιάς αυτής της κατά τα άλλα απλής σαλάτας, το πολύ γευστικό dressing με πετιμέζι.
Υλικά
- ½ κιλό φυλλαράκια ρόκας φρέσκα, πλυμένα
- 3 κουτ. σούπας σπόρους από ρόδι
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
- 1 κουτ. γλυκού λεμόνι
- αλάτι
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε καταρχήν τα κρουτόν: Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού του τοστ και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και βάζετε τα ψωμάκια μέσα, ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι αυτά να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνετε να περιμένουν.Βήμα 2
Βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα την καθαρισμένη ρόκα, ρίχνετε από πάνω τα σποράκια του ροδιού.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά ταυτόχρονα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.Βήμα 4
Λίγο πριν σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και προσθέτετε τα κρουτόν.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey