Μια ωραία, νόστιμη και χορταστική σαλάτα με δροσερά υλικά και dressing γιαουρτιού να τη συμπληρώνει γευστικά.
Υλικά
- 1 χεριά σπανάκι (μόνο τα τρυφερά φύλλα)
- 1 χούφτα νεροκάρδαμο
- 1/2 λόλα κόκκινη
- 1/2 λόλα πράσινη
- 1 καλή χούφτα σταμναγκάθι
- μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψημένη, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μπαστούνια
- 150γρ. τυρομαλάκα ή τυρί μανούρι κομμένο σε κύβους
- 150γρ. καβουρμάς κομμένος σε φέτες (προαιρετικά)
- 200γρ. γιαούρτι
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
Για το ντρέσινγκ γιαουρτιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε, στραγγίζετε καλά και κόβετε με το χέρι όλα τα σαλατικά σας. Τα ρίχνετε σε σαλατιέρα και ανακατεύετε.Βήμα 2
Ετοιμάζετε το dressing ανακατεύοντας στο blender το δυόσμο με το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος προσθέτετε σταδιακά όσο ελαιόλαδο χρειαστεί μέχρι να δέσει το ντρέσινγκ. Διακοσμείτε τη σαλάτα με το τυρί, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Δημήτρης Ασπιώτης