Μια απίστευτα νόστιμη σαλάτα που δίνει μια ethnic πινελιά στο τραπέζι σας και μπορείτε να την απολαύσετε και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Υλικά
- 100γρ. σπανάκι
- 300γρ. φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα και ζεματισμένα
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λάιμ
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας χυμό από λάιμ
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές τσίλι, το ξύσμα από λάιμ και τη ζάχαρη και σοτάρετε για 1 λεπτό.Βήμα 2
Προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Κατόπιν κόβετε το κοτόπουλο σε χοντρές φέτες.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε για να ενωθούν.Βήμα 4
Μοιράζετε τα φασολάκια και το σπανάκι σε τέσσερα πιάτα, σερβίρετε από πάνω τις φέτες του κοτόπουλου και περιχύνετε με το dressing.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb