Ναι, πράσινη μαγιονέζα, όχι από τεχνητό χρώμα ή λιωμένο μαϊντανό, αλλά από το βαθύ πράσινο του ελαιόλαδου και του εστραγκόν, κόντρα στο κίτρινο του σπορέλαιου.
10'
Πράσινη μαγιονέζα με εστραγκόν, καρότο και κάππαρη
Υλικά
- 2 κρόκοι αβγών
- 1 κοφτή κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- χυμό από 1-1½ λεμόνι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όσο τραβήξει (περίπου 250ml)
- άσπρο πιπέρι λεπτοτριμμένο
- λίγο αλάτι
- 2 καρότα, βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή
- 2 κουτ. σούπας εστραγκόν ψιλοτριμμένο
Τα έξτρα της γεύσης
Tips
- Για την ευκολία σας χρησιμοποιήστε τον αβγοδάρτη του μίξερ.
- Εάν θέλετε κάτι χωρίς χοληστερίνη, τότε αντί για κρόκους, βάζετε μια γενναία κουτ. σούπας κορν φλάουρ, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, το οποίο θα βράσετε σε ένα μπρίκι ώσπου να γίνει παχύρρευστο. Το ρίχνετε στο μίξερ χλιαρό και θα έχετε μια μαγιονέζα χωρίς ίχνος χοληστερίνης και συνάμα νοστιμότατη.