Ένας ελαφρά πειραγμένος γευστικά πουρές γλυκοπατάτας καθώς έχει επιπλέον τζίντζερ και πορτοκάλι. Για τη βάση του πουρέ επιλέγουμε αγελαδινό βούτυρο και κρέμα γάλακτος αντί για απλό γάλα, ώστε να έχει πιο πληθωρική υφή.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 2-3 γλυκοπατάτες καθαρισμένες, 500 γρ.
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε, κόβετε σε σχετικά μικρά κομμάτια και βάζετε τις γλυκοπατάτες σε ταψί στο φούρνο στους 200°C επί 30’ λεπτά, να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Mεταφέρετε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε τον χυμό πορτοκάλι και με το μίξερ χεριού αρχίζετε να τις πολτοποιείτε. Προσθέτετε στη πορεία την κρέμα και το βούτυρο συνεχίζοντας με το μίξερ, μέχρι η υφή να γίνει σαν ...πουρές
Βήμα 3
Προσθέτετε αλατοπίπερο, το τριμμένο τζίντζερ, και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύετε για τελευταία φορά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε κατά τα γούστα σας.