Ένα πολύ αρωματικό και γευστικό συνοδευτικό για κατσικάκι, χοιρινό ή μοσχαράκι κατσαρόλας. Ιδανική εναλλακτική του κλασικού πουρέ πατάτας, ειδικά για τα γιορτινά τραπέζια.
Υλικά
- 1 κιλό σελινόριζες
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα μοσχολέμονου
- χυμό από 1 μοσχολέμονο
- αλάτι, πιπέρι λευκό
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και καθαρίζετε τις σελινόριζες από τον εξωτερικό φλοιό. Τις κόβετε σε κύβους και τις βράζετε (σκεπασμένες με λίγο νεράκι) μέχρι να γίνουν τρυφερές. Δεν θα χρειαστούν περισσότερο από 7-10 λεπτά. Τις βγάζετε, τις σουρώνετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν.Βήμα 2
Σοτάρετε τις σελινόριζες σε τηγάνι με το ελαιόλαδο. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ, αδειάζοντάς τον μέσα σε μπολ.Βήμα 3
Ζεσταίνετε καλά σε κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνετε μέσα τον πουρέ της σελινόριζας και ανακατεύετε δυνατά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο. Ρίχνετε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα, μέχρι ο πουρές να πάρει την υφή που θέλετε. Αρωματίζετε με το χυμό και το ξύσμα μοσχολέμονου και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey