Ένα γλυκό με γεύση μπακλαβά, που φτιάχνεται εύκολα, τρώγεται πανεύκολα και συνδυάζεται ιδανικά με παγωτό καϊμάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε το βούτυρο. Σε μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρίφαλο.
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα χαράζετε στη μέση. Αλείφετε την επιφάνεια του κάθε φύλλου με βούτυρο, πασπαλίζετε με την κανελοζάχαρη και τυλίγετε το κάθε φύλλο σε 2 σφιχτά ρολάκια, τα οποία τοποθετείτε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε την επιφάνεια τους με βούτυρο.
Ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λιώνετε το βούτυρο. Σε μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα και το γαρίφαλο.
Βήμα 2
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα χαράζετε στη μέση. Αλείφετε την επιφάνεια του κάθε φύλλου με βούτυρο, πασπαλίζετε με την κανελοζάχαρη και τυλίγετε το κάθε φύλλο σε 2 σφιχτά ρολάκια, τα οποία τοποθετείτε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείφετε την επιφάνεια τους με βούτυρο.
Βήμα 3
Ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 20 λεπτά.