Εντυπωσιακά στην παρουσίαση και ακόμα πιο εντυπωσιακά στη γεύση, αυτά τα πουγκάκια είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το κυριακάτικο ή το γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1½ κιλό αρνίσιο κρέας ψαχνό, από μπούτ
- 150γρ. κεφαλοτύρι, σε κυβάκια
- 3 καρότα μέτρια, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα
- 200γρ. αρακά ψιλό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- μερικά κοτσάνια σέλινο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε, σκουπίζετε το κρέας και το κόβετε σε μικρές μπουκιές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και, αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνετε μέσα το κρέας, τα καρότα και τον αρακά και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να ροδίσει το κρέας.Βήμα 2
Ρίχνετε την πάπρικα, το αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με λευκό κρασί. Σιγομαγειρεύετε μέχρι το αρνί να απορροφήσει εντελώς το κρασί. Το βγάζετε τότε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε τότε το κεφαλοτύρι και ανακατεύετε.Βήμα 3
Παίρνετε δύο φύλλα κρούστας, τοποθετείτε το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβετε στη μέση κατά πλάτος. Στη μέση κάθε κομμένης επιφάνειας τοποθετείτε από τέσσερις πέντε κουταλιές μίγματος αρνιού, λαχανικών και τυριού. Κλείνετε τα φύλλα προς τα επάνω και τα συγκρατείτε με ένα μαλακό κοτσανάκι σέλινο (ζεματισμένο σε νερό που βράζει).Βήμα 4
Μεταφέρετε τα πουγκιά σε ταψί και με τη βοήθεια ενός πινέλου τα λαδώνετε καλά παντού. Σκεπάζετε τα πουγκιά με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αμέσως μετά τα ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Τα σερβίρετε στα πιάτα ζεστά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb