Το όνομα αυτού του γλυκού προέρχεται από τα σκεύη στα οποία παραδοσιακά σερβίρεται, που συνήθως έχουν και καπάκι. Είναι μια υπέροχη σοκολατένια κρέμα, ιδανική για επιδόρπιο.
Υλικά
- 800ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 200ml γάλα πλήρες
- 250γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
- 170γρ. ζάχαρη
- 8 κρόκους αβγών
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη, ανακατεύετε να διαλυθεί και το τοποθετείτε πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά το μίγμα, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση.Βήμα 2
Στο μεταξύ αναμιγνύετε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το μίγμα του γάλακτος, παίρνετε με μια κουτάλα και ρίχνετε από αυτό στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με το σύρμα. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα στο μίγμα της κρέμας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε και το μίγμα των αβγών στην κατσαρόλα, ξαναβάζετε το κατσαρόλι στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει η κρέμα και να πήξει.Βήμα 3
Μοιράζετε το μίγμα σε οκτώ πυρίμαχα μπολ και αφήνετε τις κρέμες να κρυώσουν εντελώς πριν τις βάλετε με τα μπολ στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Τις σερβίρετε παγωμένες.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey