Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την απλούστατη αλλά αρωματική και χορταστική συνάμα συνταγή για σαλάτα, που δεν προϋποθέτει να βράσουμε το πλιγούρι, αλλά μια άλλη μέθοδο για να φουσκώσει.
Υλικά
- 1 φλιτζ. πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι)
- 3 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φύλλα σπανάκι, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. αγγουράκι τουρσί, σε φετούλες
- 250 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
- 150 γρ. καλαμπόκι από κονσέρβα, στραγγισμένο
- 1 πορτοκάλι, σε κύβους
- 1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, ρίχνουμε και καυτό νερό τόσο όσο να καλυφθεί. Καλύπτουμε το μπολ με μεβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 40΄-50΄ (ανάλογα με τις οδηγίες στη συσκευασία).
Βήμα 2
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να αναμιχθούν οι γεύσεις. Λίγο πριν σερβίρουμε την ανακατεύουμε ξανά.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Φωτογραφία: Studio M