Pizza snails puff pastry
clock icon
1:15'

Πίτσα Μαργαρίτα σε τραγανά ρολάκια

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • λίγο αλεύρι γ.ό.χ.
  • Για τη γέμιση

  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • 4-5 φύλλα βασιλικού
  • 10 μέτρια μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • λίγο βασιλικό ή δυόσμο
  • λίγη Arla Mozzarella τριμμένη επιπλέον

Φτιάχνουμε υπέροχα πιτσάκια μαργαρίτα για το σχολείο, το γραφείο ή απλά για τις λιγούρες με τα προϊόντα της Arla για σίγουρη επιτυχία.

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει, για 2΄ περίπου. Προσθέτουμε τον πελτέ και το αλάτι και τον τρίβουμε με το κουτάλι στον πάτο της κατσαρόλας να ψηθεί λίγο.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, λίγο πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Περίπου 5΄ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια μαζί με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και απλώνουμε επάνω το φύλλο σφολιάτας, έχοντας μπροστά μας τη μεγαλύτερη πλευρά του φύλλου.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο τη σάλτσα για πίτσα. Μοιράζουμε και τα μανιτάρια και από πάνω την Arla Mozzarella. Με τα δάχτυλά μας πιάνουμε τις άκρες της μεγάλης πλευράς και τυλίγουμε τη σφολιάτα σε σφιχτό ρολό. Το κόβουμε σε 10 ροδέλες.

Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μεταφέρουμε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 40΄ στη μεσαία θέση του φούρνου. Ξεφουρνίζουμε τα ρολάκια και σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό και λίγη Arla Mozzarella, αφήνοντας να λιώσει για 1΄ η επιπλέον mozzarella.

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει, για 2΄ περίπου. Προσθέτουμε τον πελτέ και το αλάτι και τον τρίβουμε με το κουτάλι στον πάτο της κατσαρόλας να ψηθεί λίγο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, λίγο πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Περίπου 5΄ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3

Σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια μαζί με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και απλώνουμε επάνω το φύλλο σφολιάτας, έχοντας μπροστά μας τη μεγαλύτερη πλευρά του φύλλου.

Βήμα 4

Με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο τη σάλτσα για πίτσα. Μοιράζουμε και τα μανιτάρια και από πάνω την Arla Mozzarella. Με τα δάχτυλά μας πιάνουμε τις άκρες της μεγάλης πλευράς και τυλίγουμε τη σφολιάτα σε σφιχτό ρολό. Το κόβουμε σε 10 ροδέλες.

Βήμα 5

Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μεταφέρουμε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 40΄ στη μεσαία θέση του φούρνου. Ξεφουρνίζουμε τα ρολάκια και σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό και λίγη Arla Mozzarella, αφήνοντας να λιώσει για 1΄ η επιπλέον mozzarella.