Πίτακια με θαλασσινή γέμιση, που ταιριάζουν πολύ στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες, προβρασμένες
- 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 1 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- λάδι για να αλείψετε τα πιτάκια
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τις γαρίδες σε τρία κομμάτια την καθεμία. Σε τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνετε τη μαύρη σταφίδα και το κουκουνάρι. Ανακατεύετε.Βήμα 2
Προσθέτετε τις γαρίδες, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα και μέχρι το πράσο να μαλακώσει καλά.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε τέσσερις ίδιες λωρίδες. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μία κουταλιά μίγματος και τυλίγετε το πιτάκι σε τρίγωνο.Βήμα 4
Βάζετε τα πιτάκια σε ταψί και τα αλείφετε με μπόλικο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο φούρνομέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τα σερβίρετε ζεστά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb