xaloumi_pites
clock icon
60'

Πιτάκια με χαλούμι, δυόσμο και ξύσμα λεμονιού

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 1 συσκευασία χαλούμι
  • 5 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το ψήσιμο

  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό σουσάμι

Εύκολα και γρήγορα πιτάκια με χαλούμι και δροσερή γεύση. Ιδανικό σνακ για τη δουλειά ή τα παιδιά.

Τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη το χαλούμι και το ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το δυόσμο, το ξύσμα του λεμονιού, το αβγό και το ανθότυρο. Αλατοπιπερώνετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Ανοίγετε τη ζύμη στον πάγκο και με ένα φλιτζάνι ή κουπ πατ κόβετε μικρούς δίσκους. Παίρνετε ένα ένα τα δισκάκια της ζύμης, τα αλείφετε τριγύρω με λίγο νερό, τοποθετείτε στην μια πλευρά από μια κουταλίτσα γέμιση, τα διπλώνετε να κλείσουν και με ένα πιρούνι πιέζετε τις άκρες για να κλείσουν καλά.
Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και αραδιάζετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αλείφετε με το χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη το χαλούμι και το ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ με το δυόσμο, το ξύσμα του λεμονιού, το αβγό και το ανθότυρο. Αλατοπιπερώνετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Βήμα 2

Ανοίγετε τη ζύμη στον πάγκο και με ένα φλιτζάνι ή κουπ πατ κόβετε μικρούς δίσκους. Παίρνετε ένα ένα τα δισκάκια της ζύμης, τα αλείφετε τριγύρω με λίγο νερό, τοποθετείτε στην μια πλευρά από μια κουταλίτσα γέμιση, τα διπλώνετε να κλείσουν και με ένα πιρούνι πιέζετε τις άκρες για να κλείσουν καλά.

Βήμα 3

Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και αραδιάζετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 4

Αλείφετε με το χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή