Πιτάκια με θαλασσινή γέμιση και τραγανή κρούστα για να συνοδέψετε το λευκό κρασί σας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι και τις βρασμένες γαρίδες αφού τις κόψετε σε δύο τρία κομμάτια. Τις σοτάρετε για λίγο, αλατίζετε ελαφρά, ρίχνετε άφθονο πιπέρι και περιχύνετε με το λεμόνι. Ανακατεύετε για λίγο ακόμη και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν και προσθέτετε το τυρί κρέμα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πλάτους περίπου 6εκ.. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μια κουταλιά μίγμα γαρίδας και ύστερα τις διπλώνετε σε τριγωνάκια.
Ακουμπάτε τα πιτάκια σε καλά βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι το φύλλο να γίνει ροδοκόκκινο. Τα σερβίρετε ζεστά στο τραπέζι.
Φωτογραφίa: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το φρεσκοκομμένο κρεμμυδάκι και τις βρασμένες γαρίδες αφού τις κόψετε σε δύο τρία κομμάτια. Τις σοτάρετε για λίγο, αλατίζετε ελαφρά, ρίχνετε άφθονο πιπέρι και περιχύνετε με το λεμόνι. Ανακατεύετε για λίγο ακόμη και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βήμα 2
Αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν και προσθέτετε το τυρί κρέμα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πλάτους περίπου 6εκ.. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε από μια κουταλιά μίγμα γαρίδας και ύστερα τις διπλώνετε σε τριγωνάκια.
Βήμα 4
Ακουμπάτε τα πιτάκια σε καλά βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι το φύλλο να γίνει ροδοκόκκινο. Τα σερβίρετε ζεστά στο τραπέζι.
Βήμα 5
Φωτογραφίa: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb