turopita-arla-anoigma
clock icon
2:0'

Εύκολη τυρόπιτα

Υλικά

    6 μερίδες

    Για τα φύλλα περέκ

  • 250 γρ. αλεύρι τύπου 00
  • 130 ml νερό
  • 1 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού λευκό ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • αλεύρι γ.ό.χ. για το άνοιγμα των φύλλων
  • Για τη γέμιση

  • 300 γρ. κασέρι Σοχού, τριμμένο
  • 150 γρ. Arla PROTEIN Cottage Cheese
  • 150 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • μαύρο πιπέρι
  • Επιπλέον θα χρειαστούμε

  • 1 αυγό
  • 40 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Αυτή η τυρόπιτα είναι διαφορετική από όλες, όχι μόνο για τα φύλλα περέκ, αλλά και γιατί παρασκευάζεται με τυριά από την Arla και Bούτυρο Lurpak

Φύλλα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ζυμώνουμε πολύ καλά να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί το πολύ για 45΄.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι, ακουμπάμε επάνω τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 6 ισόποσα κομμάτια. Με πλάστη ή βέργα ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι σε στρογγυλό φύλλο έως 0,5 εκ. και 30 εκ. διάμετρο.

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι που θα χωράει ολόκληρο το φύλλο μέσα, τινάζουμε καλά το φύλλο να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε το φύλλο και από τις δύο πλευρές, το φύλλο είναι έτοιμο όταν είναι σκληρό και σχετικά άκαμπτο.

Ακουμπάμε το φύλλο σε σχάρα ώστε να στεγνώσει. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε όλα τα φύλλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Σε ένα μπολ με νερό μουσκεύουμε, στιγμιαία, το κάθε φύλλο.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, αλείφουμε με Βούτυρο Lurpak, προσθέτουμε κασέρι, Arla PROTEIN Cottage Cheese, Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, λίγο αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε την πίτα με φύλλο.

Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό, το γάλα και το ε.π.ελαιόλαδο, χαράσσουμε την πίτα και την περιχύνουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για 35΄ περίπου στους 200ο C και μέχρι να ψηθεί καλά η πίτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Φύλλα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ζυμώνουμε πολύ καλά να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί το πολύ για 45΄.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι, ακουμπάμε επάνω τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 6 ισόποσα κομμάτια. Με πλάστη ή βέργα ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι σε στρογγυλό φύλλο έως 0,5 εκ. και 30 εκ. διάμετρο.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι που θα χωράει ολόκληρο το φύλλο μέσα, τινάζουμε καλά το φύλλο να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε το φύλλο και από τις δύο πλευρές, το φύλλο είναι έτοιμο όταν είναι σκληρό και σχετικά άκαμπτο.

Βήμα 4

Ακουμπάμε το φύλλο σε σχάρα ώστε να στεγνώσει. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε όλα τα φύλλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Σε ένα μπολ με νερό μουσκεύουμε, στιγμιαία, το κάθε φύλλο.

Βήμα 5

Σε ένα ταψί τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, αλείφουμε με Βούτυρο Lurpak, προσθέτουμε κασέρι, Arla PROTEIN Cottage Cheese, Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, λίγο αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε την πίτα με φύλλο.

Βήμα 6

Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό, το γάλα και το ε.π.ελαιόλαδο, χαράσσουμε την πίτα και την περιχύνουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για 35΄ περίπου στους 200ο C και μέχρι να ψηθεί καλά η πίτα.