Οι γεμιστές πιπεριές είναι από τους καλύτερους μεζέδες για ούζο και τσίπουρο, ειδικά αν στη γέμιση τους προσθέσουμε και ψάρι όπως γαύρο λαδορίγανη.
Υλικά
- 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 ματσάκι σέσκουλα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 10-15 ντοματίνια κομμένα στα 4
- 3 κονσέρβες γαύρο λαδορίγανη
- ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα σέσκουλα με 300γρ. φρέσκο σπανάκι και τις φρέσκες πιπεριές με έτοιμες από βάζο, για γρηγοράδα και ευκολία.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, στον αέρα. Στραγγίζετε πολύ καλά τον γαύρο από το λάδι του. Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και τα σπόρια τους.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε το κουκουνάρι, όλο το κρεμμύδι και τα σέσκουλα, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τα ντοματίνια και το γαύρο, που θα τον σπάσετε σε κομματάκια χωρίς, όμως, να τον διαλύσετε τελείως.Βήμα 3
Γεμίζετε τις πιπεριές, τις βάζετε σε ταψί, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε στο ταψί το κρασί και μισό ποτήρι νερό και ψήνετε για 50 λεπτά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα